Förberedelse och prestation

God kväll!

Det råder lite tryckt stämning hemma hos mig och min sambo ikväll. Det är nämligen snart dags för en stor prestation: Vätternrundan. 30 mil på cykel. Gärna under en magisk tidsgräns i år. Årets längsta lopp av alla lopp som ska genomföras. Jag ska då inte cykla, så jag passar istället på att analysera händelseförloppet. Förberedelserna började egentligen för länge sedan. En sisådär 100 mil som man bör ha i benen är sedan länge passerade, otaliga intervallträningar i backar, hela söndagar med cykelklubben och för att inte tala om allt material som ska köpas och hinna nötas in. Det är spännande och beundransvärt med människor som brinner för sin sak. Vi hittar det överallt i vardagen och vi har alla olika saker som vi lägger ner lite extra tid på. Olika målsättningar och barriärer vi gärna vill ta oss över. Jag tror att det är väldigt sunt att utmana sig själv på ett område man själv har valt och känner sig motiverad inför. Den tydliga målsättningen, delmålen på vägen dit och känslan av att hela tiden vara på väg mot att utföra något som man bestämt sig för att klara av. Personligen kommer jag troligen aldrig utmana mig genom just cykling. Oavsett tycker jag att det ska bli fantastiskt när vi packar bilen imorgonbitti och beger oss mot Motala. Runt om i landet packar mängder av entusiaster sina bilar med ungefär samma innehåll. Så många människor påbörjar sin resa mot målet efter lång tid av förberedelse. Det kittlar nog i magen på många. Det vänder sig nog i magen på andra. Nervositet och förväntan. Förberedelse och prestation – det är nog speciellt över det. En viss anda. Nästan så att det går att ta på. Jag känner det i luften. Snart är stunden där då man kan sträcka händerna i luften, andas ut och vara så jäkla stolt över sig själv.

/Emelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
 
När är rätt tid att förändra om inte här och nu?

I dagarna presenterade vår favoritstiftelse AllBright en rappor..

 
Vi är så glada över att våra ungdomsmisstag är just - våra egna.

Läser den här artikeln i Resumé och kommer direkt att tänka på ..

 
Mentorskap över företagsgränserna!

Läser en artikel här på sajten som ger tips på hur man får anst..

 
En stor inspirationskälla...

... har gått ur tiden. Jag talar förstås om fantastiska Kristia..

 
Hur får man fler kvinnliga topptalanger att bli ledare?

Den frågan skulle vi gärna ha ett brett, djupt och genomtänkt s..

 
Även om sommaren inte verkar vilja ta slut...

... får vi nog acceptera att hösten är här! Å det betyder att d..

 
Några ord om kreativitet

Sprang på denna lista över näringslivets 100 mest kreativa pers..

 
Vad tror Facebook att just du gillar?

Vi är ytterligare ett steg framåt i den personaliserade anpassn..

 
Utmanade vs. utmanande

Det här må vara off topic, men jag tycker ändå att vi ska prata..

 
Entreprenörer som inte ligger på latsidan!

Hej! Sommartider, sommartempo och en hel del semestrar. Även..