Det krävs planering för att halka på rätt bananskal

God morgon!

Klockan 07:00 mötte jag upp min sambos kusin tillika min vän på Eriksdalsbadet. Utebassängen öppnar tidigt och det var redan mycket folk i bassängen när vi anlände. På söndag går Vansbrosimningen och som gammal simmare tekniktränar jag emellanåt med ett litet träningsgäng. Det här med att instruera lite har fått mig att börja fundera över talang och träning. Talang i all ära men det går inte att underskatta resultatet av ihärdig träning. Här har vi ett gäng som tränat i många år och som ständigt kommer framåt och förbättrar sina tider och prestationer. Ingen är särskilt mycket simmare i grunden. Å ändå är träningstimmarna många och målsättningen tydlig. Utifrån de förutsättningar man har så vill man framåt och med rätt träning når man också dit. Den inställningen går att översätta från idrotten till det verkliga livet. De som sliter och tar i och verkligen vill någonting är de som kommer att fortsätta komma framåt. Därför är det enligt min uppfattning ingen idé att irritera sig på folk som glider in på bananskal och som till synes har det lätt för sig. Det kommer att utkristalliseras med tiden vilka som har ork och vilja nog att fortsätta prestera trots misstag, motgångar, sågningar och misslyckanden. En annan intressant sak är att vi sällan vet vad som ligger bakom andra människor framgång. Hur vet jag egentligen att någon annan har det lätt för sig? Vad som utåt sett kan se väldigt lätt ut kan vara uppbyggt av år av slit. Vad som för andra kan se ut som rent flyt och tur kan vara strategiskt planerat sedan många år tillbaka. Om någon säger till mig att det går lätt för mig skulle jag nästintill bli förbannad. Det går fel jäkligt ofta. Däremot är det inga som helst fel på min drivkraft och vilja att fortsätta kämpa. Därför fastande nedanstående fantastiskt talande citat på min näthinna för närmare 10 år sedan:

Det krävs planering för att halka på rätt bananskal

/Emelie

En reaktion på “Det krävs planering för att halka på rätt bananskal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
 
När är rätt tid att förändra om inte här och nu?

I dagarna presenterade vår favoritstiftelse AllBright en rappor..

 
Vi är så glada över att våra ungdomsmisstag är just - våra egna.

Läser den här artikeln i Resumé och kommer direkt att tänka på ..

 
Mentorskap över företagsgränserna!

Läser en artikel här på sajten som ger tips på hur man får anst..

 
En stor inspirationskälla...

... har gått ur tiden. Jag talar förstås om fantastiska Kristia..

 
Hur får man fler kvinnliga topptalanger att bli ledare?

Den frågan skulle vi gärna ha ett brett, djupt och genomtänkt s..

 
Även om sommaren inte verkar vilja ta slut...

... får vi nog acceptera att hösten är här! Å det betyder att d..

 
Några ord om kreativitet

Sprang på denna lista över näringslivets 100 mest kreativa pers..

 
Vad tror Facebook att just du gillar?

Vi är ytterligare ett steg framåt i den personaliserade anpassn..

 
Utmanade vs. utmanande

Det här må vara off topic, men jag tycker ändå att vi ska prata..

 
Entreprenörer som inte ligger på latsidan!

Hej! Sommartider, sommartempo och en hel del semestrar. Även..