Vi är så glada över att våra ungdomsmisstag är just – våra egna.

Läser den här artikeln i Resumé och kommer direkt att tänka på en diskussion som jag ofta har tillsammans med mina vänner från gymnasietiden. Eller, så mycket till diskussion är det kanske egentligen inte. Vi ojar oss mest över selfies, utmanade bilder och hur ungas spridning av information om sig själva kan komma att påverka dem i framtiden. Sedan konstaterar vi alltid samma sak: hur glada vi är över att alla våra pinsamma ungdomsmisstag och försök till uppmärksamhet inte finns dokumenterade annat än i våra privata album på datorerna eller i våra egna huvuden. Vi inser nämligen att vi aldrig hade kunnat förstå innebörden av hur det som går att sprida i ung ålder kan komma att påverka oss längre fram. Vi hade troligen aldrig lyssnat på förmaningar från föräldrar som i många fall vet betydligt mindre än unga om hur sociala medier fungerar. Å då vill jag tillägga att vi inte är ett gäng puckon. Varken då eller nu. Samtliga av oss har bra utbildningar i bagaget och karriären framför våra fötter. Vi har mer eller mindre alltid brytt oss om vad vi gör och inte varit några värstingar. Vi är helt enkelt hyfsat normala människor. Ändå känner vi att vi aldrig hade kunnat hantera det där med integritet på ett bra sätt i för ung ålder. Vad händer med en människa som redan är utsatt? Som inte har det sociala skyddsnät som vi haft?

Därför tycker jag inte att det duger att prata om föräldraansvar och eget så kallat sunt förnuft. Inte heller är jag särskilt mycket för att inskränka möjligheter för människor. Vad kan man göra istället? Vem hade jag lyssnat till? Jag tror att det kan finnas en affärsidé i det här. En utomstående person som visat på praktiska exempel och internetetik hade gått hem åtminstone hos mig. Vad tror ni? Vem skulle köpa tjänsten? Skola? Föräldrar? Å vem skulle unga lyssna till? Kändis? Expert? Fd elev? Det finns säkert de som gör det här redan – vem å med vilket resultat? Hur stor del av marknaden täcker ni? Jag är väldigt nyfiken på detta!

/Emelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
 
När är rätt tid att förändra om inte här och nu?

I dagarna presenterade vår favoritstiftelse AllBright en rappor..

 
Vi är så glada över att våra ungdomsmisstag är just - våra egna.

Läser den här artikeln i Resumé och kommer direkt att tänka på ..

 
Mentorskap över företagsgränserna!

Läser en artikel här på sajten som ger tips på hur man får anst..

 
En stor inspirationskälla...

... har gått ur tiden. Jag talar förstås om fantastiska Kristia..

 
Hur får man fler kvinnliga topptalanger att bli ledare?

Den frågan skulle vi gärna ha ett brett, djupt och genomtänkt s..

 
Även om sommaren inte verkar vilja ta slut...

... får vi nog acceptera att hösten är här! Å det betyder att d..

 
Några ord om kreativitet

Sprang på denna lista över näringslivets 100 mest kreativa pers..

 
Vad tror Facebook att just du gillar?

Vi är ytterligare ett steg framåt i den personaliserade anpassn..

 
Utmanade vs. utmanande

Det här må vara off topic, men jag tycker ändå att vi ska prata..

 
Entreprenörer som inte ligger på latsidan!

Hej! Sommartider, sommartempo och en hel del semestrar. Även..